ضرورت فعالسازی دیپلماسی اقتصادی در دولت چهاردهم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی راهدانا؛ محمدتقی نقدعلی با اشاره به اولویتهای دولت چهاردهم در حوزه سیاست خارجی گفت: دیپلماسی فعال یکی از شاخصههای موفقیت یک دولت به شمار می رود.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه منحصر نکردن دیپلماسی در بخش محدودی از دنیا در این زمینه میتواند بر سیاست خارجی موفق یک دولت صحه بگذار افزود: دنیا بزرگ است و کشورهای موجود در آن متکثر هستند که هر کدام ظرفیتهای فوق العادهای برای بهرهمندی از آن دارند.
نماینده مردم خمینی شهر با اشاره به اینکه بدون شک خطای راهبردی یک دولت محدود کردن دیپلماسی به چند کشور و دولت خاص در دنیا است ادامه داد: شهید آیتالله رئیسی دایره سیاست خارجی را وسیع کرد که جلوههای آن در پیوستن به سازمانها و معاهدات منطقهای و بینالمللی بود.
وی تمرکز بر همسایگان را یکی دیگر از شاخصههای اولویتبخشی به سیاست خارجی دولت چهاردهم دانست و گفت: باید بر استعدادهای اقتصادی و سیاسی کشورهای همسایه چه آنهایی که به ما نزدیک هستند مانند عراق، افغانستان، پاکستان و ترکیه و چه آنهایی که از ما دور هستند مانند روسیه و چین توجه ویژهای شود.
نقدعلی با اشاره به ضرورت تقویت دیپلماسی اقتصادی عنوان کرد: کاری که شهید رئیسی در دوران ریاست جمهوری خود انجام داد این بود که سیاست خارجی دیپلماسی را صرفاً منحصر به سیاست نکرد بلکه دیپلماسی اقتصادی را به طور قابلتوجهی فعال کرد.
وی با اشاره به جلوههای دیپلماسی اقتصادی خاطرنشان کرد: فروش نفت و بازگرداندن اموال بلوکه به کشور که موجب شد بسیاری از طرحهای اقتصادی بر زمین مانده که سالها به دلیل نبود اعتبار عملیاتی نمیشد از جلوههای اثرگذار در حوزه تقویت دیپلماسی اقتصادی بود.
انتهای خبر/